Welkom

Welkom op Helmond Mauwt.
Hier mauwen wij graag over Helmondse onderwerpen wanneer wij dat graag willen.
U mag uiteraard ook mee mauwen, dat kan onder elk bericht.

vrijdag 21 oktober 2011

Stadsradio Helmond voorgoed weg!

EXCLUSIEVE UPDATE 23-10-11:
Wij hebben via via het nieuwe logo weten te bemachtigen. Zie hier en beoordeel zelf! Wij vinden het nog niet eens zo slecht. Wij zijn dus exclusief de eerste media die dit naar buiten brengt!
Boven het nieuwe logo, onder: het "oude logo".





Stadsradio Helmond heeft besloten om een radicale naamswijziging door te voeren. Na lang beraad en brainstormen is er de originele naam: Omroep Helmond uitgekomen.
Na omroep Brabant hebben we dus een omroep Helmond in het brabantse land. Weinig origineels aan dus.

Nadat vorig jaar bijna de stekker uit deze omroep was getrokken, omdat het vorige bestuur uit elkaar was gevallen, zijn er een aantal mensen opgestaan die wel even dachten dit klusje aan te kunnen. Nu ruim een jaar verder is hun eerste echte daad: Omroep Helmond. We moeten er natuurlijk ook bij vertellen dat er meer bij is dan alleen de naam. Er komt een nieuw jingle pakket (dus pakkende liedjes met de tekst, luister elke dag naar omroep Helmond!), een compleet nieuwe huisstijl en als klap op de vuurpijl, ze gaan digitaal! De TV welteverstaan. Niet dat er iets op te zien is behalve wat slecht getypte tekstjes, maar toch.


Kritische noot 1
Dezelfde saaie programmamakers blijven gewoon stug zitten. De hobbyisten aldaar zitten voor zichzelf en niet voor de Helmonder. Verder zijn het op een paar na hele saaie mensen om naar te luisteren.

Kritische noot 2
Radio maken kan niet iedere boerenlul van straat. Door alleen een nieuw jinglepakket op de radio in te voeren (lees vormgeving) daar red je het niet mee. Pas de programmering aan, doe wat aan de muziek en bedenk eens voor wie je radio wilt maken.
En stel een professional aan die er wat van af weet.

Tja Stadsradio Helmond. U luisterde er vast niet naar. Dat gaat u straks ook niet doen. Alles blijft bij het oude behalve de naam...


3 opmerkingen:

  1. Hoe was het ook alweer,oh ja de beste stuurlui staan nog steeds aan wal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helmondse journalist25 oktober 2011 om 10:30

    haha nice. Zo te zien is schrijven ook een kunst, want dit artikel lijkt ook weer nergens op. Waar komt bijvoorbeeld de conclusie vandaan dat de radiomakers daar voor zichzelf zouden zitten? Heb je ze allemaal persoonlijk gesproken? Verder ook nog slecht research gedaan ook. Omroep Helmond is niet de enige lokale omroep die zich omroep noemt, gevolgd door de naam van de stad. Een jaar geleden heette bijvoorbeeld de omroep van Eindhoven ook nog Omroep Eindhoven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Helmondse journalist,

    Wij hebben zeer betrouwbare bronnen vanuit de stadsradio. Dat zijn allen medewerkers. Ook spreken wij met ex medewerkers die dit alle bevestigen.
    Wat betreft de naam, wij vernoemen nergens dat dit de enige lokale omroep is die zo heet, we noemen enkel het feit dat dit weinig origineels is (dus gezien het feit dat er meerdere lokale omroepen zo heten, bevestigd dit onze mening).

    BeantwoordenVerwijderen