Welkom

Welkom op Helmond Mauwt.
Hier mauwen wij graag over Helmondse onderwerpen wanneer wij dat graag willen.
U mag uiteraard ook mee mauwen, dat kan onder elk bericht.

dinsdag 12 maart 2013

Uitslag referendum: Helmonders willen graag Helmonders blijven

Helmond heeft in een referendum zich uitgesproken om Helmonder te blijven. Ruim 90% van de Helmonders kozen ervoor om ook de rest van hun leven Helmonder te blijven. Die overige 10% zijn waarschijnlijk geëmigreerde Eindhovenaren.

Waarom ook al weer dat referendum?
Helmond voelt de hete (vieze) adem van Eindhoven in haar nek. Mede door de laatste kabinetsplannen om super gemeenten te gaan creëren, zagen veel Helmonders de bui al hangen, opgeslokt worden door dat grote Eindhoven.

Burgemeester Elly Blanksma had dit al snel door en schreef een referendum uit. De uitslag stond van te voren uiteraard al lang vast. Maar om een goed politiek statement te maken richting Den Haag èn Eindhoven, om te laten zien dat wij niet op Eindhoven zitten te wachten, had Helmond dit referendum nodig.

Een korte reactie van onze burgemeester: "Deze uitslag geeft mij vertrouwen in Helmond als stad, en als Helmonder in het bijzonder. Wij kunnen nu die politici in Den Haag laten zien dat wij niet van plan zijn om onze stad èn identiteit zomaar op te geven. Ik kijk met vertrouwen de toekomst tegemoet. Ik ben een zeer trots burgemeester van een zeer trotse stad."

De gemeenteraad is al plannen aan het maken voor een volgende stap: Annexatie van Deurne, Asten, Someren èn Laarbeek. Zònder referendum.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten