Welkom

Welkom op Helmond Mauwt.
Hier mauwen wij graag over Helmondse onderwerpen wanneer wij dat graag willen.
U mag uiteraard ook mee mauwen, dat kan onder elk bericht.

woensdag 6 maart 2013

Bassie en Adriaan muziekje bij Helmond Sport?

Wij volgen alle media in Helmond. Zo ook de columns van de Buurman (nee niet de onze), die hoofdzakelijk over Helmond Sport gaan. Wij mogen die man wel. Lekker ongenuanceerd, maar met oog voor feiten, stukjes plaatsen op internet. Net als wij, maar wij werken niet alleen en dat levert nog al eens wat ruzie op.

De Buurman  plaatste op internet een blog waarin hij klaagde over het Bassie en Adriaan muziekje in de laatste uitzending van Helmond Sport TV op Omroep Helmond. U kunt begrijpen, wij schrokken daarvan. Niet in de eerste plaats omdat dit over onze helden van vruuger Bassie en Adriaan gaat, maar omdat er zulke baggermuziek gebruikt wordt bij een serieuze productie. Van Omroep Helmond nog wel.

Wij dachten gelijk aan Hallo Vriendjes en Vriendinnetjes etc., of die leuke liedjes waar je nog wat van kon leren (zo kunnen we inmiddels Grieks, Italiaans èn Engels) Maar na wat meer speurwerk kwamen wij tot de conclusie dat dit muziekje niet een van de leuke liedjes van Bassie en Adriaan was,  maar een heel slecht gecomponeerd muziekstukje op een synthesizer uit lang verlogen tijden, die Bassie en Adriaan in hun montage stopte.

Dus wij hebben onze oude VHS banden van zolder gehaald, en druk gezocht naar een videorecorder. Vergeten dat we ook Youtube hebben tegenwoordig. Nu komt het grote onderzoek: Buurman heeft gelijk.

Het filmpje van Bassie en Adriaan (bij ongeveer 14:13) luistert u naar dit schoon gecomponeerd stukje bagger:


En dan nu het strak afgemonteerde HS-TV van Omroep Helmond (bij 1:00 minuut)




Kijk en ordeel zelf!


1 opmerking: